ΠΑΣΧΑ ΣΤΗ ΠΑΡΟ
 
Απολαύστε τον ήλιο, τη θάλασσα τις όμορφες παραλίες, σ' ενα φιλικό και φιλόξενο περιβαλλον.
English Greek
Όνομα:
 
E-mail:
Εγγραφή: Διαγραφή:

Πάσχα στη Πάρο 2013

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ:
3 Διανυκτερεύσεις 90 Ευρώ!!

Στη Μάρπησσα Πάρου το Πάσχα είναι μοναδικό. Στις αναπαραστάσεις των Παθών το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, στην διαδρομή της περιφοράς του Επιταφίου, βιώνει ο επισκέπτης μοναδικά έθιμα, τα οποία χρονολογούνται από το 1937. Εμπνεύστρια και πρωτεργάτιδα αυτών η τότε δασκάλα του χωριού Καφούρου-Ασωνίτη Βασιλεία. Το έθιμο διατηρήθηκε από τους κατοίκους μέχρι σήμερα.
Το βράδυ της Μ. Παρασκευής μέσα σε ατμόσφαιρα χριστιανικής κατάνυξης οι επισκέπτες βιώνουν τα πάθη του Κυρίου. Κατά μήκος της περιφοράς του Επιταφίου και σε χαρακτηριστικά σημεία λαμβάνουν χώρα σκηνές από την ζωή και τα πάθη του Χριστού. Σ’ αυτές συμμετέχουν νέοι, νέες και παιδιά ντυμένα με ρούχα της εποχής του Χριστού. Το γενικό κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης μεταφέρει τους πιστούς εύκολα στην ανάσταση του Λαζάρου, στην είσοδο στα Ιεροσόλυμα, στην μετάνοια της Μαγδαληνής, στον Μυστικό δείπνο, στην προσευχή στο όρος των ελαιών, στον Πόντιο Πιλάτο, στην ανάβαση στον Γολγοθά, στην κρεμάλα του Ιούδα, στην Σταύρωση, στην Αποκαθήλωση και τον Επιτάφιο του Χριστού.

Οι εκδηλώσεις του Πάσχα ολοκληρώνονται με την γιορτή της Αγάπης που πραγματοποιείται την ημέρα του Πάσχα στον χώρο του γηπέδου της Μάρπησσας. Την ημέρα αυτή κάνοντας πράξη το μήνυμα της Αναστάσεως, που είναι η αγάπη προς τον συνάνθρωπο, σύσσωμο το χωριό γιορτάζει στην «Γιορτή της Αγάπης» γλεντά και αφήνει στην άκρη τα προβλήματα της καθημερινότητας. Εκεί προσφέρονται αρνί ψητό, κόκκινα αυγά, τυρί και άφθονο παριανό κρασί. Το γλέντι συνοδεύουν παραδοσιακά όργανα. Οι εκδηλώσεις αυτές του Πάσχα γίνονται με ευθύνη του Δημοτικού Διαμερίσματος και τη συνεργασία των συλλόγων και όλης της τοπικής κοινωνίας.

 
Πίσω Λιβάδι 84400 Πάρος
Τηλ.: (22840) 41880 & 42225
Fax: (22840) 41891
e-mail: [email protected] www.hotelcorali.gr
 
2005 © Copyrigh HotelCorali.gr
Read Legal policy and Privacy policy
Αρχική  Τοποθεσία  Παροχές  Φωτογραφίες  Τιμοκατάλογος  Προσφορές  Κράτηση   Σύνδεσμοι